Mutlu bir aile birliğinin sağlanabilmesi adına eşlerin görev ve sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekmektedir. Aksi durumda aile birliği kalıcılığını yitirir. Aile birliği içerisinde eşlerin birbirlerine karşı görev ve sorumluluklarından birisi de cinsel birlikteliktir. Cinsel birliktelikten kaçınma boşanma sebebi olarak kabul edilebilmekle birlikte cinsel birlikteliğe girmeme eyleminin boşanma sebebi sayılabilmesi bazı şartlara bağlanmıştır. Buna göre eşlerden birisinin cinsel birlikteliğe girmemesi meşru bir nedene ve makul sürelerde olması gerekir.
Cinsel birliktelikten kaçınmanın boşanma sebebi sayılmadığı haller bireyin cinsel birliktelikten kaçınmasının meşru olduğu hallerdir. Bu duruma örnek bireyin hastalığı nedeniyle cinsel birliktelikten kaçınması örnek gösterilebilir. Cinselliğin olmaması nedeniyle boşanma davası açılabilmesi için cinsellikten kaçınan eşin hiçbir meşru neden olmaksızın kendi isteğiyle cinsel birliktelikten kaçınması ve bunun sürekli olarak devam eden bir davranış halini alması gerekir. Bu gibi durumlarda evlilik birliği derinden sarsılabilmektedir.
Cinselliğin olmaması nedeniyle boşanma davası açacak olan bireylerin dikkat etmesi gereken konu eşin cinsel birlikteliğe yanaşmamasının meşru bir nedeni olmamasıdır. Hastalık ya da buna benzer meşru nedenler cinselliğin olmaması nedeniyle boşanma davası açacak kişilerin boşanma davalarının reddine neden olacaktır.
Cinsel birlikteliğin olmaması nedeniyle açılan boşanma davaları içerisinde sıklıkla vajinismus hastalığı gelmektedir. Vajinismus hastalığı basit tabiri ile kadınların cinsel birliktelik sırasında istemsiz bir şekilde kendini kasması ve cinsellik sırasında acı duyması olarak ifade edilebilir.
Cinsellikten kaçınma nedeniyle boşanma davaların hakimler meşru bir neden olmaksızın bireyin cinsel ilişkiye girmemesi durumunun olup olmadığına bakmaktadırlar. Hastalık gibi meşru bir neden olması durumunda ise yukarıda örneğini verdiğimiz gibi bir hastalığın olması gerekir. Cinsel birliktelikten kaçınma hastalık temelli ise yine hakim bireyin tedaviye yanaşıp yanaşmadığını da dikkate almaktadır. Bireyler rahatsızlığı nedeniyle cinsel birliktelikten kaçınıyor ve tedavi olmayı da reddediyor ise yine hakim cinsel birliktelikten kaçınma nedeniyle boşanma hükmü verebilmektedir.
Cinsel birliktelikten kaçınma nedeniyle boşanma davalarında hastalık gibi bir meşru neden olması durumunda hastalığın tedavi edilebilir olup olmadığı da dikkate alınmaktadır. Kısırlık ise tek başına boşanma nedeni olarak öne sürülememektedir.
eşimden boşanmak istiyorum Cinsel Birliktelikten Kaçınma Boşanma Sebebi konusunda yardım lütfen
boşanma davası sürerken nelere dikkat etmeliyim
İyi günler, boşanma konusunda yardıma ihtiyacım var
boşanırsam mal paylaşımı nasıl olur